Afgelopen week is de samenwerking van DigiTest met EPSON van start gegaan.

Op uitnodiging van Oscar van der Linden, salesmanager bij EPSON, hebben Henny Mugge en Renske Hoving een demonstratie gegeven van het platform voor online toetsing, DigiTest. Deze demonstratie vond plaats op het hoofdkantoor van EPSON Nederland in Amsterdam, specifiek gezien in de Learn Anywhere ruimte die ontwikkeld is door EPSON, samen met Logitech, Extron en Smit Visual Chameleon. Namens DigiTest (onderdeel van de KBenP groep) waren verder Marcel Aldewereld, Wouter van Zijtveld en Amar Kapoerchan aanwezig.

Complementaire oplossingen

De samenwerking betekent dat DigiTest de onderwijsmarkt nóg beter kan ondersteunen op het gebied van kennisoverdracht en het afnemen van toetsen. EPSON ontwikkelde met de drie eerdergenoemde parters Learn Anywhere, een totaaloplossing die de nieuwste innovaties bijeen brengt op het gebied van hardware en software, waarbij de docent traditioneel les kan blijven geven en de student altijd en overal de les kan volgen. DigiTest biedt onderwijsinstellingen dé applicatie om digitaal toetsen veilig, doeltreffend en plezierig te maken. Zowel in de klas als op afstand. Beide oplossingen bieden studenten en docenten respectievelijk de mogelijkheid om zowel de kennisoverdracht van het lesgeven en het toetsen van leerstof op een optimale manier te verzorgen, of dit nu fysiek of op afstand gebeurt.

Het verbinden van de innovatieve mogelijkheden van DigiTest en Learn Anywhere houdt in dat er richting de onderwijsmarkt, en dan vooral het secundair- en hoger onderwijs, een totaalpakket aan oplossingen kan worden gepresenteerd, dat onderwijsinstellingen in staat stelt om een groter aantal studenten of leerlingen te voorzien van onderwijs en toetsing, zonder concessies te hoeven doen aan kwaliteit of interactiviteit, ook als dit op afstand gebeurt.

Learn Anywhere

Learn Anywhere is een innovatieve totaaloplossing waarbij de docent traditioneel les kan blijven geven en de student altijd en overal de les kan volgen. Of studenten de les nu vanuit huis volgen, in het klaslokaal of een combinatie van die twee, met Learn Anywhere kan de les altijd doorgaan op een manier die de bestaande werkwijze van docenten en studenten maximaal ondersteunt. Dankzij de drie grote whiteboards over de hele voorwand van het klaslokaal, heeft de docent alle ruimte, bijvoorbeeld voor het uitschrijven van lange wiskundige formules of het maken van grote, schematische tekeningen. Er hangt geen display-panel in de weg, zodat de volledige breedte van het bord kan worden gebruikt.

Learn Anywhere is een gebruiksvriendelijke en betaalbare samenwerkingsoplossing die de student naar het klaslokaal haalt, ook als dat fysiek niet mogelijk is. Learn Anywhere ondersteunt een natuurlijke manier van lesgeven en is direct klaar voor gebruik wanneer de docent het klaslokaal binnenkomt. De slimme combinatie van beproefde technologieën zorgt voor een natuurlijke interactie tussen mensen, locaties en informatiestromen, zowel fysiek, online als hybride.

Bezoek Learn-anywhere.nl

DigiTest

Waar links technologie en innovatie het lokaal ingeduwd wordt, worden rechts nog steeds duizenden papiertjes uitgeprint om toetsen af te nemen. Ook is er uit toetsen heel veel te halen: in welke soort vragen is een leerling goed? Zijn er specifieke domeinen waar hij of zij vastloopt? Met DigiTest krijg je niet alleen inzicht in de persoonlijke leerbehoeften van jouw leerling, ook levert het een enorme tijdwinst op zodat jij kunt doen waar jij als docent het meest gelukkig van wordt: lesgeven aan je leerlingen.

Bezoek DigiTest.nl

Interesse?

Bent u zelf actief in het onderwijs en heeft u interesse in een gecombineerde demonstratie van beide oplossingen? Meld u dan hier aan, of neem contact op.
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist