Het project Smart Shipping van de Provincie Zuid-Holland is genomineerd voor de Computable Awards 2018 in de categorie ICT-project van het Jaar bij de Overheid! Daar zijn we erg trots op, omdat KBenP BI een grote bijdrage heeft geleverd aan dit mooie project.  Stemmen voor deze Award kan nog tot en met 7 oktober!

Het programma Smart Shipping bestaat uit een aantal onderdelen. KBenP voert de werkzaamheden uit voor het specifieke onderdeel 'Slimme Brugopeningen.' Dit is een belangrijk onderdeel van het programma met veel maatschappelijke impact. Devaarwegen van de provincie spelen namelijk een belangrijke rol bij het verwerken van de groeiende stroom aan goederen. Maar meer vaarverkeer leidt er ook toe dat bruggen vaker open moeten. De provincie wil zoveel mogelijk voorkomen dat wegverkeer daar last van heeft.

KBenP maakt een slim dashboard voor de brugbedieningcentrale.  In dat dashboard doen we op basis van real-time data en historische data een voorstel voor het beste moment om te brug te openen. Dit helpt brugwachters om een goed besluit te nemen en het beperkt de wachttijd van vaar- en wegverkeer, ook als er in de toekomst meer drukte is op de (vaar)wegen.