Uitgeverij IP (onderdeel van KBenP) heeft twee nieuwe hoofdredacteuren: Cindy Lammers volgt als hoofdredacteur van IP, vakblad voor informatieprofessionals, Ronald de Nijs op die als netwerkredacteur aan de slag gegaan is bij het Netwerk Digitaal Erfgoed. Menno Goosen is de nieuwe hoofdredacteur van Bibliotheekblad, vakblad voor de bibliotheken. Hij volgt Eimer Wieldraaijer op die met pensioen gegaan is, maar nog wel verbonden blijft aan de uitgeverij als adviseur.
 

Cindy Lammers (49) is ruim twintig jaar werkzaam als journalist en tekstschrijver, waarvan 13 jaar als freelancer. Ze heeft voor uiteenlopende tijdschriften gewerkt, als schrijver van artikelen maar ook als coördinator, eindredacteur en hoofdredacteur (als ‘vaste’ zzp’er maar ook ad interim). Waaronder Adformatie (vakblad over reclame, marketing en media), Communicatie en Interne Communicatie. Daarnaast was Cindy de eindredacteur van vele publicaties geschreven door Betteke van Ruler, emeritus hoogleraar communicatiewetenschap. Ook schreef ze twee boeken over ‘eenvoudig ontspannen’. Cindy combineert haar journalistieke werkzaamheden met een praktijk voor acupunctuur, massage en retraites in Haarlem.
 

Menno bij redactioneel.jpgMenno Goosen (45) begon zijn carrière als redacteur en coördinator bij Adformatie. Daarna werd hij hoofdredacteur van verschillende vakbladen: SW-Journaal (sociale werkvoorziening), Verpleegkunde, Tijdschrift voor Verzorgenden, OK Management (operatiekamermanagers), Operationeel (operatieassistenten) en De Nederlandse OK-Krant. Ook was hij als uitgever verantwoordelijk voor diverse boeken op het gebied van psychiatrie, chirurgie en ouderenzorg. Zelf schreef hij ook mee aan boekproducties, onder andere Postcode 1018: 35 interviews met Amsterdammers.

 

Onder leiding van onze nieuwe hoofdredacteuren Cindy en Menno zijn de edities van juni voor IP en het Bibliotheekblad inmiddels naar de drukker gegaan. Zie onderstaand alvast een sneak peek van de editie van komende maand(!):