Medeoprichter Kees Koenen zwaait af als directeur van KBenP. Na 21 jaar geniet hij vanaf januari 2021 van zijn welverdiend pensioen samen met zijn vrouw Mieke en (klein) kinderen.

Oprichting Koenen Baak en Partners

‘Nou Paul (Baak), daar ligt dan ons bedrijf!’ en Kees wijst naar een stapeltje documenten op de tafel bij de notaris. We schrijven januari 2000. Direct aansluitend begint Het Grote Avontuur: Koenen Baak en Partners.

In de daarop volgende jaren krijgen vele organisaties advies en ondersteuning op het gebied van organisatie en informatisering. Van strategieontwikkeling tot en met de inrichting van DMS-systemen. Vele organisaties profiteren van onze nieuwste inzichten op het gebied van Informatie Management. Met als hoogtepunt in 2003: de ondernemersprijs van de regio Haaglanden!

De sjieke bedrijfsnaam bleek echter onhandig lang:

Dus deze werd maar wat ingekort:

Hier maakt de Koninklijke Bibliotheek (‘KB’) bezwaar tegen. “Ja, onze namen - Koenen en Baak - konden we niet veranderen, maar vanzelfsprekend wilden we de KB tegemoet komen, en hebben we onze naam aangepast in KBenP.

Uitgegroeid tot een coherente verzameling

In de jaren die volgen zakt Koenen Baak en Partners uit in meerdere werkmaatschappijen, elk met een eigen logo. De KBenP Groep groeit uit tot een coherente verzameling van zelfstandige, specialistische eenheden, aangejaagd door een prominente ondernemer: de ‘Managing Partners’. Deze opzet heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld, en dankzij deze opzet beschikt KBenP over zeer specifieke kennis en vaardigheden op het gebied van Informatie Management, IT en digitale transformatie. Hieronder nog een overzicht van ca. 10 jaar geleden.

We bedanken Kees voor zijn nimmer aflatende enthousiasme en inzet, en wensen Kees een prachtige tijd toe!