Donderdag 31 maart heeft KBenP directeur Paul Baak, in zijn rol als duovoorzitter van de KNVI, kennisgemaakt en gesproken met de staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra van Huffelen over het belang van veiligheid en de verantwoordelijkheid van de informatieprofessional.

Onderstaand persbericht is gepubliceerd door beroepsvereniging KNVI.

Beroepsvereniging KNVI in gesprek met staatssecretaris digitalisering over verantwoordelijkheid informatieprofessional

Donderdag 31 maart ging staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra van Huffelen in gesprek met beroepsvereniging KNVI. Tijdens dit gesprek sprak de KNVI met de staatssecretaris over de aspecten die in de digitale samenleving in het oog moeten worden gehouden en de rol van de informatieprofessional daarbij. Die heeft immers een grote verantwoordelijkheid naar de samenleving om informatietechnologie op de juiste manier in te zetten.

Van Huffelen liet eerder al blijken dat ze het belang van veiligheid – een van de aspecten die een informatieprofessional in het oog moet houden – begrijpt. Tijdens een debat sprak de staatssecretaris over een digitale identiteit die net zo veilig moet zijn als de huidige identiteitsmiddelen en dat de burger zelf controle moet hebben over de digitale identiteit.

“De digitale samenleving vraagt meer van ons”, zegt duo-voorzitter Paul Baak. “De lat moet hoger komen te liggen. Goede informatievoorziening is onmisbaar bij dit proces en vormt de basis voor meer begrip, kennis en kunde in de digitale domeinen. Daar is de KNVI volop mee bezig”.

Zo agendeert de KNVI al enkele jaren het thema Smart Humanity, omdat het informatieprofessionals, overheden en bedrijven bewust wil maken van de invloed en de bijbehorende verantwoordelijkheid die hoort bij het inzetten van informatietechnologie. Daartoe organiseert KNVI evenementen, bijeenkomsten en geeft boeken uit die ingaan op verschillende aspecten van informatietechnologie.

---

Lees het gehele persbericht op KNVI.nl.

KBenP zet zich in voor goede informatievoorziening

KBenP zet zich in voor goede informatievoorziening en levert diensten op het gebied van informatiemanagement, digitale transformatie en IT. Met onze diensten haalt u meer waarde uit uw informatie en ondersteunt u uw werkprocessen optimaal. Meer weten hoe wij hierbij kunnen ondersteunen? Bekijk onze expertises op onze website.