Afgelopen week hebben we namens KBenP deelgenomen aan de marketplace launch van PLTFRM, in Maarssen. Op woensdagmiddag 15 september, zijn we verwelkomd op de prachtige locatie aan de Maarsseveense plassen, om samen met een groot aantal andere partners van PLTFRM ingelicht te worden, maar ook om elkaar beter te leren kennen.

De samenwerking stelt organisaties in staat best in class diensten op het gebied Enterprise Search, Business Intelligence, Data Analytics, Software Development en Google Cloud af te nemen via PLTFRM en waar mogelijk te combineren met aanverwante diensten om tot een zo goed mogelijk en passend ICT-ecosysteem te komen.

Digitale transformatie is dé trend van nu. Deze transformatie is een continu proces. Door nieuwe technologieën en functionaliteiten zijn steeds betere werkwijzen mogelijk. Organisaties zijn continu bezig hun professionele werkomgeving en hulpmiddelen verder te ontwikkelen. De ambitie van KBenP is om in deze ontwikkelingen een prominente rol te spelen. Met PLTFRM hebben we een partner gevonden met een filosofie over samenwerken. We kijken ernaar uit om samen met PLTFRM en haar partners impact te maken met hoge kwaliteit innovatieve ICT-ecosystemen.

De reis van PLTFRM

Tijdens het event zijn we door de drie oprichters Rolf van Anholt, Jasper Fioole en Sander Ellerman meegenomen in de reis die het trio heeft ondernomen vanaf het idee dat bij hun ontstaan is over het concept dat PLTFRM uitdraagt, tot en met het moment waar ze vandaag de dag staan. Een weg vol risico en moed, die geleid heeft tot een uniek platform voor managed services, waar vraag en aanbod bij elkaar wordt gebracht op het gebied van IT diensten, en waar partijen uit het midden- en kleinbedrijf samen het hoofd kunnen bieden aan de grootzakelijke sector door het vormen van consortia op basis van hun eigen expertise. KBenP was breed vertegenwoordigd aanwezig, ook met partners zoals Willem Beunis van CompLions.

Na de officiële launch van de marketplace, waar het volledige aanbod van PLTFRM partners, waaronder KBenP, te vinden is, kwam er ruimte voor andere presentaties. Namens Bart van der Linden, van het Digital Ecosystem Institute van de Nyenrode Business universiteit is er een interessant verhaal verteld over de wereld van ecosystemen, inclusief theorie en praktijkvoorbeelden.

Presentatie KBenP

Namens KBenP hebben we de gelegenheid gehad om vervolgens te vertellen welk breed scala aan diensten wij kunnen aanbieden via PLTFRM. Onder leiding van Marcel Aldewereld, hebben Wouter van Zijtveld, Thomas Baak, Amar Kapoerchan en Remko Mantel demonstraties getoont van respectievelijk Domain Insights, een door G-Workplace zelfgebouwde BI tool voor Google Workspace gebruikers, Open Overheid, het door KBenP geïnitieerde platform voor ZZP’ers, Smart City / Digital Twin door Analyze (voorheen KBenP BI) voor de Gemeente Alkmaar en de site-search oplossing die KBenP heeft geïmplementeerd voor de Rijksuniversiteit Groningen.

Gesprek met Thomas Baak

Na de plenaire sessie is er een mogelijkheid geweest om te netwerken en zijn alle aanwezigen vastgelegd op een groepsfoto. Ook zijn er afzonderlijke interviews afgenomen door Dutch IT-channel. Namens KBenP heeft Thomas Baak verteld waarom PLTFRM en KBenP geloven elkaar en het IT-landschap te kunnen versterken. 

Meer over PLTFRM

PLTFRM is opgericht om succesvolle samenwerkingen tussen gelijkgestemde klanten en dienstverleners te realiseren. PLTFRM regisseert onafhankelijk de samenwerking en garandeert het lange termijn succes. Met deze werkwijze realiseren ze balans waarin alle betrokken partijen floreren. Dat noemen ze het democratiseren van IT managed services.

PLTFRM ontsluit een netwerk van IT-dienstverleners die excelleren in een vakgebied of specialisme. PLTFRM inventariseert jouw IT-vraagstuk en selecteert samen met jou één of meerdere geschikte specialistische dienstverleners die in samenwerking de oplossing realiseren. Met deze dienstverleners vormen zij jouw unieke IT-ecosysteem, dynamisch gecontracteerd, met voor ieder onderdeel de beste specialist.