We zijn supertrots op de prestaties van “onze” Dione Voskamp dit schaatsseizoen!

Om te beginnen kwalificeerde Dione zich tijdens het WCKT in oktober 2022 door zich op de 500 meter bij de top 5 te sprinten. Door dit topresultaat mocht Dione Nederland vertegenwoordigen tijdens de World Cup wedstrijden. De World Cups gingen over zes verschillende wedstrijden in 4 verschillende landen; Dione behaalde een knappe 8e plaats in het eindklassement. Een geweldige prestatie waarbij ze in Calgary ook nog eens een PR neerzette met 37:53.

Tussendoor deed Dione ook nog mee aan de NK Afstanden, waar ze 5e werd. Als toetje reed Dione ook nog “de Zilveren Bal”, een 100 meter wedstrijd haar op het lijf geschreven. Ze won knap door in de finale de Olympische kampioene Erin Jackson en wereldkampioene Femke Kok te verslaan.

Voor KBenP een nieuw fenomeen: een sporter sponsoren. We waren ook best benieuwd naar de impact. De impact voor KBenP, zo een beetje door de oogharen kijkende, was met name intern. We hebben met veel collega’s Dione op de voet gevolgd, en waren vaak aanwezig in Heerenveen. Prachtig om dan – langs de zijlijn – deel uit te maken van de uiterst competitieve, enthousiaste schaatscultuur. Leerzaam en inspirerend!