Alle vacatures

Traineeship Informatiemanagement Overheid

40 uur p/w

Voorburg (hybride, diverse locaties)

Doorlopend

HBO/WO

In het kort

Je vindt het belangrijk en prettig dat informatie makkelijk vindbaar is wanneer je nodig hebt; op websites, in apps of op studie en werk. Je wilt graag een bijdrage bieden aan het functioneren van de overheid om ervoor te zorgen dat deze de samenleving zo goed mogelijk ondersteunt. Met ons traineeship kan je beiden combineren en draag je bij aan een efficiënte en transparante informatiehuishouding van de overheid. Wanneer meld jij je aan?

Wat ga je doen?

Als Informatiespecialist draag je op verschillende manieren bij aan de informatiehuishouding van één of meerdere overheidsorganisaties:
 
•     Er is enorm veel beschikbare informatie, verspreid over verschillende systemen. Bij grote en belangrijke vraagstukken verzamel en analyseer je welke informatie relevant is en stel je deze beschikbaar.
•     Daarnaast help je de organisatie om beter om te gaan met informatie; door het maken van handige instructies, het geven van korte trainingen en continu te analyseren hoe er met informatie wordt omgegaan.
•     Ten slotte neem je deel aan diverse verbeterprojecten, bijvoorbeeld rondom een nieuw informatieportaal, handige zoektools of het verbeteren van informatieprocessen en -opslag.
 
Naar mate je meer kennis en ervaring opdoet vanuit jouw opleiding en werkzaamheden kan je steeds grotere uitdagingen oppakken en je weer verder ontwikkelen. Zo begin je bijvoorbeeld als Informatiespecialist, maar kan je doorgroeien naar de rol van Informatieadviseur of Projectleider.
 


Hoe ziet het traineeship eruit?

Het traineeship duurt maximaal twee jaar, waarin je werkzaam bent voor één of meerdere opdrachtgevers. Daarnaast volg je een volledige opleiding of een op maat samengesteld pakket van gerichte trainingen en cursussen, afhankelijk van wat het beste aansluit op jouw opdracht(en).
 
Met alle interessante kennissessies, gezellige borrels en leuke uitjes is er ook genoeg gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere trainees en professionals!
 

Wie zijn wij?

KBenP is een vertrouwde naam in het vakgebied van informatiemanagement en is voor veel overheden actief, waaronder diverse ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies en gemeenten.
 


Wat wordt er van mij gevraagd?

Je hebt een HBO of WO opleiding afgerond, een specifieke achtergrond is niet nodig. Of je nou Bestuurskunde, Geschiedenis of Letterkunde hebt gestudeerd, het belangrijkste is jouw interesse om de informatiehuishouding van de overheid te verbeteren.
 
Mocht je al in aanraking zijn gekomen met informatiemanagement via bijvoorbeeld opleiding of werkervaring is dat een pré.

Wat bieden wij?

•     Een bruto startsalaris van € 2.550 per maand,
•     Volledige reiskostenvergoeding voor het OV, 
•     5 werkweken verlof per jaar en natuurlijk 8% vakantiegeld,
•     Een laptop, smartphone incl. abonnement en wat er je eventueel nodig hebt om goed thuis te kunnen werken.
 
Na afronding van het traineeship doen wij je graag een voorstel om bij ons in vaste dienst te komen, of heb je de mogelijkheid om bij de opdrachtgever in dienst te gaan.
 

Wil je meer weten of je direct aanmelden?

Solliciteer dan direct via onderstaande formulier of neem bij vragen contact op met Ferdi Mac Gillavry via mail: ferdi.macgillavry@kbenp.nl of telefoon: 06-43363434.
 

Sollicitatieproces

 1. Sollicitatie

  Stuur jouw CV en motivatie naar ons toe en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op
 2. Kennismakingsgesprek

  Kom je bij ons langs? Dan kijken we of er een match is
 3. Contractaanbieding

  Word jij onze nieuwe collega? Je ontvangt van ons een passende aanbieding
 4. Introductie

  Wij zorgen dat je snel op stoom bent
 5. Starten met je functie

  Ben jij er klaar voor? Wij ook!
 6. Training en opleiding

  Wij werken samen aan jouw ontwikkeling