Digitale transformatie is het proces van het gebruik van digitale technologieën om nieuwe - of bestaande - bedrijfsprocessen, cultuur en klantervaringen te creëren om aan de veranderende bedrijfs- en markteisen te voldoen. Deze herdefiniëring van het bedrijfsleven in het digitale tijdperk is een digitale transformatie.

Smart City: digitale transformatie voor steden

Smart City’s zijn een goed voorbeeld van digitale transformatie. Het doel van de smart city projecten is om waarde te creëren door digitale technologieën te integreren en door intelligent om te gaan met data. Zo kan de stad efficiënter georganiseerd worden. Door data te managen en optimaliseren wordt de levenskwaliteit van burgers verhoogt. Over de hele wereld hebben steden te maken met een breed scala van problemen, zoals bevolkingsgroei, toenemende economische ongelijkheid en de gevolgen van klimaatverandering. Digitale transformatie helpt steden om beter te presteren op ecologisch, sociaal en financieel vlak. En dit is het best te bereiken door in te zetten op slimme technologie.

Een voorbeeld van het verbeteren van de levenskwaliteit van burgers is het in kaart brengen van verkeersintensiteit. Op basis van deep learning kan een voorspellingsmodel gemaakt worden omtrent de verkeersdrukte. Dit model geeft niet alleen inzicht in de actuele en toekomstige drukte, maar kan ook ingezet worden in het beter reguleren van de verkeersstromen en wat kan leiden tot efficiëntere bouw van infrastructuur en/of reisgedrag.

Bezoek Analyze.nl voor meer info over Smart City Digital Twin

Onafhankelijk advies en ondersteuning bij digitale transformatie

KBenP adviseert en ondersteunt bedrijven en organisaties binnen de overheid bij een succesvolle transformatie. KBenP levert expertise op het gebied van datamanagement in de vorm van advies, consultancy en training, waarmee u de waarde van uw data als strategisch bedrijfsmiddel vergroot.

Daarnaast ontwikkelen en implementeren wij search-driven applications, zodat uw klanten en medewerkers altijd en overal beschikken over relevante informatie. Ook hebben wij gestandaardiseerde producten ontwikkeld voor Smart City projecten en het dataplatform Dataloket.

De verandering naar digitaal werken managen is een vak apart. Het aansturen van een dergelijk complex project staat of valt uiteindelijk met de mensen die wel of niet meegaan in de verandering. KBenP helpt u met ervaren, senior managers die samen met u de koers uitzetten en uw bestuurders, management en medewerkers daarin meenemen. KBenP biedt ondersteuning bij interim- en verandermanagement.

Digitale transformatie bij de overheid

Overheden moeten bij de aanschaf van een systeem (vaak Europees) aanbesteden. KBenP neemt de zorg voor dit complexe werk graag van u over. Het aanbesteden van oplossingen en projecten is niet uw dagelijks werk. Toch is ruime ervaring hiermee zeer belangrijk om risico's te voorkomen. KBenP heeft deze ruime ervaring: dit soort projecten zijn ons dagelijks werk. Zo helpt KBenP u om risico's bij aanbestedingen te voorkomen.

Mogelijkheden voor Digitale Transformatie bespreken?

Heeft u ideeën voor een digitale transformatie van uw organisatie? Wilt u de mogelijkheden bespreken? Wij denken graag met u mee! KBenP adviseert en ondersteunt bedrijven en organisaties binnen de overheid bij een succesvolle transformatie. Neem vrijblijvend contact op via e-mail, telefoon of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Stuur een e-mail

Bel Paul Baak

Paul Baak.jpg
Meer weten over Digitale Transformatie?

Neem contact op met
Paul Baak