De basis voor (digitaal) archief- en documentbeheer

Het Documentair Informatieplan dient als basis voor het (digitaal) archief- en documentbeheer. In het Documentair Informatieplan worden afspraken vastgelegd over de organisatie van het archief tussen een afdeling Informatie Management en (het deel van) de organisatie waarvoor het Documentair Informatieplan bedoeld is.

Het Documentair Informatieplan legt vast hoe er vanuit het perspectief van een gebruiker en van een beheerder binnen de organisatie gewerkt wordt op het gebied van archief- en documentbeheer, welke rollen en verantwoordelijkheden er zijn en welke applicaties/systemen worden gebruikt voor het creëren, ontvangen, opslaan, beheren en delen van informatie.

Tevens wordt in een bijlage van het Documentair Informatieplan vastgelegd wat de meest belangrijke documenten binnen de organisatie zijn.

PDCA cyclus Documentair informatieplan

Kwaliteit van documentmanagement en het archief borgen

Het Documentair Informatieplan heeft als doel alle medewerkers te ondersteunen op het gebied van documentmanagement, zodat de kwaliteit van het documentmanagement en het archief binnen de organisatie geborgd is.

Documentmanagement volgens wet- en regelgeving

Het Documentair Informatieplan volgt wet- en regelgeving en actuele kaders, richtlijnen en handreikingen van uw afdeling Informatie Management. Onderdelen hiervan zijn: archivering, duurzaamheid, informatiebeveiliging en autorisatie, metadata, migratie en conversie, ordening, waarderen en selecteren, vervanging en kwaliteitsbewaking. Desgewenst kan KBenP u ondersteunen bij het opstellen en/of actualiseren van instrumenten met betrekking tot deze onderwerpen.

Expert op het gebied van (digitaal) archief- en documentbeheer

KBenP ondersteunt u bij het opstellen en/of actualiseren van instrumenten met betrekking tot het Documentair Informatieplan. KBenP is van oudsher thuis in documentbeheer en de hulpmiddelen daarvoor. En bovenal in het goed inrichten en implementeren daarvan, zodat er weinig gedoe en groot gemak is. KBenP helpt u de hygiënefactor van goed documentbeheer efficiënt vorm te geven en als een goed geoliede machine te laten functioneren. Dit alles in overeenstemming met door u gekozen uitgangspunten, randvoorwaarden en standaarden.

 

Meer weten over een Documentair Informatieplan?

Wilt u advies of ondersteuning bij uw documentbeheer? Neem vrijblijvend contact op.

Stuur een e-mail Bel Anco ten Boekel

Anco ten Boekel.jpg
Meer weten over een Documentair Informatieplan?

Neem contact op met
Anco ten Boekel

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Onze opdrachtgevers

Rijkswaterstaat_logo.png Omgevingsdienst Zuid Holland Zuid.jpeg Gemeente Leiden.jpg 

 

Aansturing van DIV afdeling.jpg

 

NS COA VU.jpg

 

Archief bewerken en overdragen.jpg