Lokale zorginformatie overzichtelijk

Bij een huisarts op Goeree-Overflakkee ontstond de wens om lokale (zorg)informatie overzichtelijker te hebben. Er was behoefte aan een oplossing waarmee actuele en betrouwbare informatie over het aanwezige zorgaanbod op Goeree-Overflakkee snel vindbaar is voor zowel bewoners als (zorg) professionals.

Platform voor bewoners en professionals

KBenP heeft in opdracht van Gemeente Goeree-Overflakkee, Zorggroep Haringvliet en Paulina.nu het platform GezondGO.nl ontwikkeld in samenwerking met twee ontwikkelaars die ook het sociale platform Groningen hebben ontwikkeld. Op de website vinden bewoners en professionals alle relevante (praktische en handige) informatie op één plek, zoals adressen en links naar andere websites. Bewoners zoeken bijvoorbeeld op zorg binnen hun eigen woonkern op naam, of op een kaart.

Geregistreerde (zorg)professionals gebruiken het afgeschermde deel van de website als netwerk portaal. Professionals vinden elkaar snel, delen informatie en werken samen. Organisaties, professionals en burgerinitiatieven hoeven alleen hun eigen informatie aan te leveren en actueel te houden, zodat de informatie via het platform gedeeld kan worden. Daarmee is de informatie beter en sneller beschikbaar.

Afhankelijk van het gebruik en de behoefte van gebruikers wordt het platform verder ontwikkeld.

gezondheidsplatform, portaal voor zorg en welzijn

Ook behoefte aan een zoekoplossing?

Wilt u een platform laten ontwikkelen waarmee u informatie inzichtelijker maakt? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.