Inspiratiesessie Smart City / Digitale Tweeling

Op dinsdag 28 september organiseren we samen met Microsoft en Alkmaars Kanaal om 13.00 uur een inspiratiesessie. Het webinar gaat over hoe een digitale tweeling ons gaat helpen bij het maken van goede keuzes bij het oplossen van de maatschappelijke uitdagingen die voortkomen uit opdracht, de nieuwbouw van 15.000 woningen in 15 jaar.

Smart City

Een digitale tweeling als onderdeel van een Smart City project, kan een stad helpen om de woon- en leefomgeving te verbeteren, en om burgerparticipatie mogelijk te maken. Een digitale tweeling combineert daarvoor verschillende databronnen om mogelijke scenario’s in beeld te brengen, te vergelijken en te voorspellen. Het kan actueel en eenduidig inzicht bieden in de fysieke leefomgeving op elk moment. Dit kan voor verschillende groepen mensen interessant zijn, denk daarbij aan planeconomen, projectontwikkelaars en inwoners.

Inspiratiesessie

Tijdens het webinar krijgen beleidsmakers en projectontwikkelaars een kijkje in de keuken hoe en waarom Microsoft, KBenP en het Alkmaars Kanaal samen de digitale tweeling van het Alkmaars Kanaal ontwikkelen. En hoe deze helpt bij beleidsvorming rondom mobiliteit, participatie, en het versnellen en versimpelen van de bouw van de geplande woningen.

Over de sprekers

Aan het woord komen onder andere Erik Kuin van het Alkmaars Kanaal, Kevin Otjes van KBenP / Analyze en Johan Torfs van Microsoft, en gebruikers van de digitale tweeling zoals beleidsmakers en projectleiders.

Aanmelden

Ben je benieuwd hoe een digitale tweeling jou kan helpen bij je opdracht voor gebiedsontwikkeling? Meld je dan hier aan. En stel je vragen tijdens het webinar.