KBenP-Auto.jpgVoldoet uw organisatie al aan de Privacywetgeving?

datum: 31 oktober 2017

tijd: 08.30 tot 11.30 uur (inloop tot 9.00 uur)

locatie: KBenP, Voorburg

aanmelden: bij eventmanager Ernst Schoneveld

KBenP organiseert een aantal kennisbijeenkomsten met als thema KBenP on Tour, wij komen naar ú toe om u te informeren over digitale transformatie. De eerstvolgende bijeenkomst vindt echter plaats op ons kantoor in Voorburg. 

Tijdens deze kennisbijeenkomst praten we u bij over alle ins en outs van de aankomende Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Begin de dag met nieuwe, direct toepasbare inzichten over dit onderwerp. U bent van harte welkom!

Volgend jaar mei is het zover: de Algemene Verordening Gegevensbescherming wordt van kracht. 
Wat betekent dit voor uw organisatie? Hoe gaat u om met de wetgeving en de richtlijnen? KBenP ondersteunt klanten met de implementatie van de AVG en zorgt voor een werkbare situatie. De voorddelen daarvan voor u als klant zijn: 

  • professionalisering van uw organisatie;
  • voldoen aan de AVG op een werkbare manier; 
  • inzicht in keuze FG zelf aanstellen of inhuren;
  • inzicht in de belangrijke processen van uw organisatie. 

Gebruik persoonsgegevens

De regels voor het gebruiken van persoonsgegevens worden onder de loep genomen. Met name bijzondere persoonsgegevens (zoals BSN, het medisch dossier en financiële gegevens) worden in de AVG  aangescherpt. Om klanten te helpen te voldoen aan de AVG heeft KBenP de Quickscan AVG ontwikkeld.

KBenP helpt u met implementatie van de AVG!

De QuickScan AVG geeft handvatten hoe u uw organisatie AVG-compliant maakt, zodat u inzicht heeft in het zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens en datalekken. Hierdoor worden de hoge boetes uit de nieuwe wet- en regelgeving voorkomen.

Bewust omgaan met persoonsgegevens

De verschillende begrippen worden uitgelegd door een in privacywetgeving gespecialiseerde jurist. Daarnaast bespreken we er wel mogelijk is in het gebruik van persoonsgegevens en wat er echt niet meer mag. U leert persoonsgegevens bewust, maar ook minimaal te gebruiken.

Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op verwerkerovereenkomsten, de verplichte registers, de plaats en functie van de Functionaris Gegevensbescherming (FG) en het melden van datalekken. En er wordt ingezoomd op de soms tegenstrijdige wetgeving.

Het belangrijkste is om te voldoen aan de wet en de richtlijnen en toch ook een werkbare omgeving te creëren. Tijdens de ontbijtsessie gaat de jurist in op de voorbereiding die organisaties kunnen treffen op de komende AVG. 

Deze bijeenkomst is bedoeld voor MT-leden en het middenkader op het gebied van informatieveiligheid, in het bijzonder de beveiliging van persoonlijke gegevens.

Schuif aan bij onze ontbijtsessie en begin de dag met nieuwe, direct toepasbare inzichten over de AVG!

Heeft u al vragen over dit onderwerp?

U kunt vooraf vragen indienen, zodat we deze tijdens de bijeenkomst kunnen behandelen.

Interesse?

U kunt zich per mail aanmelden bij eventmanager Ernst Schoneveld: ernst.schoneveld@kbenp.nl. Vermeld in deze mail uw naam, bedrijfsnaam, telefoonnummer en het e-mailadres waarop we u kunnen bereiken.